گرامیداشت روز وهفته جهانی دریانوردی

ساخت وبلاگ

هر ساله هفت روز اول مهرماه که مقارن با هفته آخر سپتامبرمی باشد از سوی  سازمان بین المللی دریانوردی به عنوان هفته دریانوردی اعلام میگردد و از همه کشورهای عضو درخواست میشود در یکی از روزهای این هفته روز جهانی دریانوردی را گرامی بدارند و به گرامیداشت دریا و دریانوردان بپردازند و درباره مسائل و مشکلات و نیز مقررات دریانوردی با هم بحث و تبادل نظر کنند و اگر به مواردی که می تواند بر امر دریانوردی حائز اهمیت باشد تامل کنند و مراتب را به سازمان دریانوردی اطلاع دهند، کاری که جمهوری اسلامی ایران هر سال انجام می دهد و دلیلی برای تقدیر از فعالان دریایی و فرصتی مغتنم برای معرفی بیشتر آنها به جامعه ای است که هنوز با موج و دریا ،کشتی و بندر، لنج و صید، سکو و اسکله ، غریبگی می کند. تاریخ دقیقی که به این مناسبت اختصاص یافته است در بین کشورها و دولتهای جهان متغیر است، اما معمولاً هفته آخر سپتامبر (مصادف با اوایل مهر ماه) در اکثر نقاط جهان به این مهم پرداخته می شود. سازمان بین المللی دریانوردی، در سال 1978 میلادی برابر با سال 1357 شمسی روز 25 سپتامبر را که مطابق با سوم مهر می باشد ، به عنوان روز جهانی دریانوردی انتخاب کرد و به تمام کشورهای عضو نیز توصیه نمود این روز را گرامی بدارند و تمام سازمان ها، شرکت ها ، موسسات دریایی و خلاصه جامعه دریایی را به همان مناسبت گرد هم جمع کنند. 

با وجود 50 هرار کشتی تجاری وعضویت 150کشور وفعالیت 1میلیون ونیم دریانورد، بیش از90 درصد از تجارت جهانی از طریق دریا، و توسط کشتی صورت می‌گیرد. وکشتی‌ها غذا، سوخت، مواد اولیه، کالا و محصولاتی را حمل می‌کنند که همگی ما به آنها وابسته هستیم. تجارت دریایی، اقتصاد جهانی را تسهیل کرده و بدون اغراق می‌توان گفت که تقریباً هر چیزی که ما با آن سر و کار داریم یا از طریق دریا حمل شده و یا از موادی حاصل شده است که از طریق دریا حمل شده‌اند.

حمل و نقل دریایی و کشتیرانی تجاری یکی از صنایعی است که بیشترین قوانین و مقررات ایمنی را دارا بوده و در میان اولین صنایعی جای دارد که بطور گسترده استانداردهای بین‌المللی ایمنی را اجرا می‌کند.

مقررات مربوط به کشتیرانی در سطح جهانی توسعه یافته‌اند. از آنجا که کشتیرانی ماهیتی بین‌المللی دارد، ضروری است که در مواردی چون استانداردهای ساخت، قوانین ناوبری و استانداردهای شایستگی دریانوردان مقررات واحدی داشته باشد. دیدگاه دیگر تهیه و تدوین تعداد زیادی مقررات ملی است که منجر به سردرگمی اداری و تحریف‌هایی می‌شود که کارآیی تجارت جهانی را به مخاطره می‌اندازد.

تبیین مقررات صنعت کشتیرانی اصولاً توسط سازمان جهانی دریانوردی (IMO )که نماینده سازمان ملل و مسئول ایمنی جان اشخاص  در دریا و حفاظت از محیط زیست دریایی می‌باشد، انجام می‌شود.سازمان جهانی دریانوردی چارچوب جامعی از مقررات فنی دقیق در قالب کنوانسیون‌های دیپلماتیک بین‌المللی به تصویب رسانده است که بر ایمنی کشتی‌ها و حفاظت از محیط زیست دریایی حاکم می‌باشند. از دولت‌هایی که عضو سازمان جهانی دریانوردی هستند خواسته شده که این قوانین بین‌المللی را اجرا نمایند و اطمینان حاصل کنند که کشتی‌هایی که تحت پرچم ملی آنها ثبت می‌شوند، این قوانین را رعایت می‌نمایند.

تصویب و اجرای کنوانسیون‌های سازمان جهانی دریانوردی در مقایسه با سایر قوانین بین‌المللی
پذیرفته شده از سوی صنایع مستقر در ساحل از استاندارد بالاتری برخوردار می‌باشد.

سازمان بنادر ودریانوردی بنمایندگی از جمهوری اسلامی در سازمان بین المللی دریانوردی عضویت دارد.بنادر به عنوان دروازه های تجارت هر کشور از زمان های اولیه شکل گیری تمدن شکل گرفته اند. شاید بتوان صنعت بنادر را در سه دوره مشخص و کلی تقسیم بندی نمود.

 الف)- دوره اول بنادر سنتی که تنها به عنوان نقطه تبادل دو سیستم حمل و نقل که با استفاده از حجم عظیمی از نیروهای انسانی راهبری می شدند.ب)- نسل دوم بنادر صنعتی و تجاری تواماً در یک مکان شکل گرفتند که تجهیزات جدیدتر به جای نیروی انسانی تقریباً جایگزین گردیدند ج)- نسل سوم که مهمترین تحول در بنادر رخ داد همانا حرکت از سوی نقطه سکون و استاتیک به داینامیک و یا سکوهای لوجستیک با بهره گیری از سیستم های حمل و نقل کانتینر و رو رو بود که از دهه 1960 شکل گیری گردید.

 با ورود در این نسل بنادر با بکارگیری تجهیزات پیشرفته کانتینری شکل کلی ایمنی و سلامت کارکنان در بندر تغییر ماهیتی و اساسی پیدا کرد که در واقع خطرات کاملاً  متفاوت با نسل های قبل بنادر برای نیروی انسانی متصور گردید. این تحول همراه گردید با توسعه خصوصی سازی و واگذاری نیروی انسانی به بخش خصوصی برای بهره برداری از بنادر، تلفیق این دو تحول عظیم به نوع خود ریسک قابل توجهی برای سلامت و ایمنی کارکنان بوجود آورد که در واقع، با تمام قوانین و مقررات بین المللی تهیه شده از قبل متفاوت بود. لذا در واقع علیرغم وجود قوانین و مقررات بین المللی در این خصوص از طرف سازمان جهانی دریانوردی ( ILO ) و سازمانهای بین المللی به خصوص سازمان بین المللی کار نیاز به هم راستا کردن قوانین بین المللی با تحولات اخیر بنادر کاملاً احساس می شد.  

مزید اطلاع اینکه، اداره کل بنادرودریانوردی استان بوشهر بنمایندگی از سازمان بنادرودریانوردی در استان بوشهر همزمان با سایر ادارات کل دریانوردی در جمهوری اسلامی و سایر کشورهای جهان در هفته اول مهرما 1395 طی مراسم باشکوهی از جمله :برگزاری گشت دریایی با کشتی همراه با موسیقی و برنامه های شاد جهت خانواده پرسنل-جشنواره غذاهای دریایی و انتخاب آشپزهای برترو اهداء جوائز-مراسم رسمی سخنرانی و ارائه نظرات کارشناسی با حضور تمامی مسئولان استانی و جامعه دریایی وتقدیر از دریانوردان نمونه –جشن بادبادکها و کارگاه خلاقیت کودکان و فرزندان پرسنل –پاکسازی ساحل-مسابقات قایقرانی و شنا – جشن و جنگ شادی خانواده با حضورپرسنل به همراه خانواده با پذیرایی وشام و موسیقی-بصدا در آوردن بوق کشتی ها در روز پایانی هفته، بپاس قدردانی از تلاش همه دریانوردان و پرسنل هفته جهانی دریانوردی را گرامی داشت.

طراوت بودن...
ما را در سایت طراوت بودن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : majd926o بازدید : 243 تاريخ : پنجشنبه 8 مهر 1395 ساعت: 1:58