جنگ آب

ساخت وبلاگ

بسمه تعالی

 

ومن جعلنا من ماء کل شی حی   آیه 30 سوره انبیاء  (وهر چیزی را از آب زنده کردیم)

تنها شرط وجود و بقاء حیات آب می باشد ، نعمتی که متعلق به همه ساکنین کره خاکی است و جایگزینی ندارد. آب سر آغاز تولید تلاش وامید به زیستن وبقاء در طبیعت است .خداوند در قرآن کریم به عنوان والاترین و تنهاترین خالق هستی  حیات هر چیزی را به آب وابسته دانسته است و تداوم  حیات را در گرو وجود آب دانسته است.بنابراین با درک واقعی به ارزش و اهمیت آب این گنجینه مشترک انسان ها که باید به عنوان ودیعه ای گرانبها به نسل های بعدی سپرده شود ،ازآن جائی که آب همیشه تحت تاثیرپذیری متغیرهای جمعیت و مصرف بوده وهمواره سیر صعودی را طی می کنند، عدم تدوین قانون جامع و اندکی بی دقتی در توزیع ناعادلانه آب وهمچنین عدم تناسب بین موارد فوق چالش های بحث برانگیزی رادر تمام سطوح زندگی تشدید می کنند.

دوراز نظر نیست که کشورمان در بخش نیمه خشک کره زمین قرار دارد و جزو کشورهای خشک جهان است بنابراین علاوه بر این که کشور ما، کم آب است، بارش ها نیز در آن نامنظم است. میانگین بارش در ایران ۲۴۸ میلی متر در سال است در حالی که میزان بارش در آستارا ۲۰۰۰میلیمترودرطبس۵۰میلیمتراست.میزان متوسط بارش در ایران ۲۴۸ میلی متر یا ۴۱۳ میلیارد متر مکعب است. این میزان یک سوم متوسط بارش در جهان (۸۳۱ میلی متر) است. به این ترتیب در حالی که یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می کنند، سهم ایران از منابع آب تجدیدپذیر فقط ۳۶ صدم درصد است.طبیعی است که دراین دوره کم آبی ،آب استان بوشهربه نسبت دیگرمناطق واستانهای کشوروضعیت بحرانی تری داراست.از سوئی دیگر مصرف آب فقط به منابع محلی محدودشده است وشاهدآنیم که استان های همجوارما هر روز به بهانه های کم آبی سهمیه آب استان راکسرمی کنند،گرچه این حقیقت را باید پذیرفت که اکثر مناطق کشور در مواجهه با کم آبی امنیت و سلامت اقتصادی شان به مخاطره افتاده است اما آیا به نظر شما دولتمردان این وضع زیبنده است که هنوز در استان بوشهر پیت ها و بشکه های آب در دست مردم به صف ایستاده و چشم انتظار رسیدن تانکرآب و یا در حال کشیک دادن و به انتظار نشستن نوبت آب ؟یادتان باشد که اینان ساکنین پایتخت انرژی کشورند و همان رزمندگان و مرزداران هشت ساله دوران دفاع مقدس هستند.

کمبود آب، افزایش جمعیت، بالا رفتن سطح زندگی و بهداشت و افزایش بیشتر مصرف آب در آینده ای نه چندان دورشرایط نافرجام بحرانی را پیش روی کشور واستان مان بوشهر قرارخواهد داد که چشم اندازش از همین حالا ناخوشایند است وشکی نیست درسطح فراملی و بین المللی رفته رفته بسمت جنگ آب خواهیم رفت . نمونه کشورهایی که بر اثر کم آبی دچار بحران شدند،کشورهای اتیوپی و هندوستان است.علت مهم قحطی های هند، سیلاب و خشکسالی بوده است. خشکسالی در اتیوپی و هند باعث قحطی شده و جنگ هایی را به وجود آورده استبی شک عدم برنامه ریزی صحیح ودر الویت نداشتن برنامه اساسی برای رفع کمبود آب کشورواستان ما راهم در معرض این گونه خطرات قرارخواهد دارد.

با مد نظر داشتن این موضوع که از ۴۱۳میلیارد متر مکعب بارش سالانه ۲۶۹میلیارد متر مکعب هم به اشکال مختلف از دست می رود. بیش از ۹۳ درصد از آب باقیمانده صرف کشاورزی آن هم به شکل غیراصولی می شود.با اندک نگاهی به وضعیت سنتی آبیاری کشاورزی دراستان بخصوص در بخش نخلستانها که استان ما دومین صادرکننده خرما وشهرستان دشتستان اولین شهرستان کشور دارای بیشترین تعداد نخل و خرمامی باشد که حداقل طی 100سال گذشته تاکنون هیچ تغییری در نحوه کاشت ،داشت ، برداشت وآبیاری آنها مشاهده نشده است که هرگونه تنوع و تغییری در این خصوص میتوانست مسیر ترددهای ورود به باغات ونخلستان ها استان رابه یکی از جذاب ترین مکان برای گردشگران تبدیل نمایدکه متاسفانه از این زاویه نیز نگاه مهربانی به این مهم روا داشته نشد. به هر روی به افسار کشیدن و کنترل چنین وضعیت نابسامان و بحرانی در زمینه کم آبی بستگی به برنامه های کاری و سیاست ها و اقدامات عملی نه اقدامات سیاسی  دارد.

دولت محترم پرچمدار تدبیروامید واستاندارمحترم و نماینده دولت در استان زر خیز و پایتخت انرژی کشور و استانی سرشار از منابع غنی صنعتی ،زیر زمینی ،دریایی و زمینی با این همه نعمت خدا دادی بخوبی میدانید که توسعه استان فقط راه اندازی وتاسیس صنعت مخرب و آلایندگی نیست و یکی از اساسی ترین و مهم ترین نیازهای استان در این برهه زمانی کمبود آب استان که رفع این نقیصه مهم را نمی توان با یک برنامه موقت و طی یک دو نشست اداری حل وفصل نمود بلکه بنظر چشم ها را باید شست و جور دیگر دیدکه چگونه خواهید توانست تدابیر مدون و طولانی مدت را برای این مهم اندیشه نمود. ای کاش این آرزو بسان آن آرزو های دیرینه به خاطره ها نپیوندد و مسیر خواسته های قبلی را طی نکند.

استدعای عاجزانه از مدیر توانمند و ارشد استان و هیئت دولت دارد که با برنامه های قابل عملی شدن و ایجادکمیته ای تخصصی بعنوان ناظر و پیگیر مصوبات پیرامون آب ،اصلاح روش و الگوی آب مصرفی خانگی از طریق فرهنگ سازی وبطور ویژه درسطح کشاورزی ،جلوگیری از هدر رفت منابع آب و احیای آن  از طریق روشهای پمپاژ و شیوه قطره ای و نصب کنتور، توسعه فنی و منطقی وبه کمک دانش دانشگاهیان و روش های نوین علمی و کنترل رطوبت و شرجی معلق در هوا بهره برداری بهینه ازطریق تاسیس چندین تصفیه خانه وآبشیرین کن درجوارخلیج تاابد فارس این بزرگترین نعمت بی بدیل الهی در استان بوشهر ،برای مناطق جنوبی کشورو دریای خزر برای مناطق شمالی کشور،راه توسعه پایدار را به مرزداران بی ادعای جنوب کشور بویژه مردمان استان بوشهر درطول صدارت تان ترسیم وفراهم نمائید.

 

سربلندی نظام و دولتمردان را آرزومندم

حیدر مجدنیا

طراوت بودن...
ما را در سایت طراوت بودن دنبال می کنید

برچسب : جنگ آب,جنگ آب در ایران,جنگ آب و هوایی,جنگ آب و هوا,جنگ آبخازیا,جنگ آب در جهان,جنگ آب در خاورمیانه,جنگ آب در آینده,جنگ آبادان,جنگ آباده, نویسنده : majd926o بازدید : 210 تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 ساعت: 0:57